Volver

Esglèsia de Sant Jaume Apòstol de Coratxar

Código
20
Denominación
Esglèsia de Sant Jaume Apòstol de Coratxar
Municipio
POBLA DE BENIFASSÀ (LA)
Comarca
EL BAIX MAESTRAT
Provincia
CASTELLÓN
Ubicación
Sobre promontorio a unos 200 metros del núcleo urbano
Barrio
Partida de les Trampes (Coratxar)
Época
S. XIII
Estilo
Arquitectura Medieval
Tipología
Edificios - Edificios religiosos - Iglesias
Autor
Ajuntament de la Pobla de Benifassà
Notas
La informació referent a aquesta fitxa ha sigut estreta del Catàleg de Bens i Espais Protegits de la Pobla de Benifassà.
Foto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble
Datos de protección del inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Espacio etnológico de interés local
Estado
BRL (en Tramitación)

L' Església de Sant Jaume Apòstol de Coratxar, és un edifici d' una nau amb coberta a dues aigües de planta rectangular. Entrada principal lateral al costat sud. Se li adossa el campanari al costat Est. Entrada amb arc de mig punt d' estil romànic protegida per un pòrtic pavimentat empedrat amb motius geomètrics. En aquest espai es troba una gran pila baptismal.
Altre edifici adossat, pareix correspondre a la sagristía / capella. La Torre de planta quadrada està situada a la capçalera de l' església. Està construida en maçoneria i pedres angulars formades per dos cosos amb finestres rectangulars amb arc de mig punt.
A la part posterior, s' adossa el cementeri, envoltat per una tàpia en la que es troben esteles funeràries d' època medieval. L' entrada al cementeri es fa mitjançant un arc medieval.
A l' interior, la planta és d' una nau amb tres trams. Suports de murs i arcs apuntats que es recolzen directament en el sòl. Coberta de cassetonat de fusta, sostingut per cinc bigues col·locades simètricament i per bigues més xicotetes col·locades verticalement respecte a les altres.
Actualment, es troba instalat, ja que al seu temps va estar cercat de parament. Hui no queda res del cerc murat que deuria d' envoltar-lo.

Fotos

Foto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble