Volver

Esglèsia de l'Assumpció de Nostra Senyora

Código
22
Denominación
Esglèsia de l'Assumpció de Nostra Senyora
Municipio
POBLA DE BENIFASSÀ (LA)
Comarca
EL BAIX MAESTRAT
Provincia
CASTELLÓN
Localización
Plaça de l' Església
Tipología
Edificios - Edificios religiosos - Iglesias
Autor
Ajuntament de la Pobla de Benifassà
Notas
La informació referent a aquesta fitxa ha sigut estreta del Catàleg de Bens i Espais Protegits de la Pobla de Benifassà.
Foto Inmueble
Datos de protección del inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Monumento de interés local
Estado
BRL (Genérico)
Modalidad
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

L' Església de l' Assumpció de Nostra Senyora, es troba situada en lo més alt de la població i està formada per un total de 5 cosos. La nau central presenta una major altura original tal i com s' observa als sillars dels cantons del campanari i l' edifici més elevat de l' Est, que sobreixen per a aconseguir, amb entrada lateral d' arc de mig punt.
La façana està restaurada, amb un tipus d' enlluit que imita a la silleria.
La coberta es troba en fase de restauració, a dues aigües de teula moruna.
El Campanari és de quatre cosos, amb silleria als cantons i realitzada en maçoneria, tota ella revocada amb un enlluit que també imita a la silleria. La campana data de l' any 1797 i s' anomena Sant Jacint.
La part frontal, que dóna a la plaça, presenta un estret buit tapiat, que permitiria un accés independent des del carrer. Tres vans estrets il·luminen l' interior de la torre en cada cos. El superior separat amb un motlura, té quatre obertures, que es troben cegades a excepció d' una, que és la que alberga les campanes. A l' extrem est hi ha un edifici més alt que la nau central, coberta amb cúpula, va cegat i finestra adintelada superior. Té tres contraforts a l' est. Davant se li adosa altra edificació.
A la porta posterior se li adosa altra edificació quadrangular amb sostrada a quatre aigües.
S' observa a la part de darrere empremptes d' altres edificis.

Fotos

Foto Inmueble