Volver

Nevera, Mas de la Nevera

Código
6
Denominación
Nevera, Mas de la Nevera
Municipio
ATZENETA DEL MAESTRAT
Comarca
L'ALCALATÉN
Provincia
CASTELLÓN
Barrio
Mas de la Nevera
Acceso tradicional
Accés des de la carretera CS-821 d'Atzeneta a Vistabella. En el p.k. 13,300 (uns 700 m abans de coronar el Port del Vidre o la Xaparra), seguir una pista ascendent cap el sud i després a l'oest
Estado contexto
Molt enderrocat
Tipología
Edificios - Edificios industriales - Pozos de Nieve
Autor
Jorge Cruz Orozco
Fecha
11/09/94
Notas
El seu accés als 2,200 km passa junt al Mas de les Toses en un collet amb el pic Nevera a l'est. Als 2,900 km de l'inici de la pista entre en un terreny pla. Al nord tres postes de conducció elèctrica. Enfront del peu dret del mig, a uns 60 m al sud de la pista es troba el dipòsit.
Foto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Espacio etnológico de interés local
Estado
BRL (Genérico)
Modalidad
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

El dipòsit està inclós en el predi del Mas de la Nevera. Els edificis principipals del mas es situen a uns 300 m del dipòsit. Junt a aquest hi ha les restes d'un edifici de construcció rústica. Es de planta cuadrada, d'uns 8,30 m de costat, en pedra seca. Només resten part dels murs.
Ventisquer de planta circular, de 5,80-6 m. de diàmetre. Situat en una suau depressió del terreny. Al nordest presenta una plataforma sostinguda per un marge de pedra seca, a 5,40 m. del pou.
En el sector sudest aprofita parcialment l'aflorament de un estrat rocós.
A l'estat actual té una profunditat de 2,90-3 m. L'enderrocament dels murs i el reompliment del pou pot haver alterat la profunditat. La capacitat del dipòsit pot estimar-se entre 100 i 150 m3
Construida amb pedra calissa, amb tècnica de pedra seca. Les pedres de mamposteria estàn acarejades, format ringleres horitzontals.
Actualment molt enderrocada; només al sector est queden restes del mur.
No s'aprecien restes de obertures a l'estat actual del dipòsit.
Es tracta d'un dipòsit molt senzill, tipus ventisquer; probablement no tingués coberta d'obra. Hi ha restes de teula a l'entorn. Poden povindre de la construcció anexa.

Croquis

Foto Inmueble

Fotos

Foto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble

Plano

Foto Inmueble

La geolocalización de los elementos está en proceso de revisión.