Volver

Calvari del Crist de l'Agonia

Código
10
Denominación
Calvari del Crist de l'Agonia
Municipio
AÍN
Comarca
LA PLANA BAIXA
Provincia
CASTELLÓN
Ubicación
Fora del Casc Urbà
Dirección
Polígono 003 - parcela 322
Barrio
El Calvari
Acceso tradicional
Carrer del Calvari
Edificio instalación
Calvari, jardí i ermita
Estado contexto
El Calvari en bon estat, la Ermita te el sostre deteriorat
Tipología
Edificios - Edificios religiosos - Calvarios
Autor
UCV
Fecha
11/02/09
Notas
El nostre informant no recorda d'on ve el nom de "ánimes" adjudicat a les imagens i texts de la façana dreta
Foto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Espacio etnológico de interés local
Estado
BRL (Genérico)
Modalidad
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

El Calvari forma un recinte tancat, format per dues façanes, una a la dreta i una altra a l'esquerra d'un petit jardí central format per una filera d'arbres i al fons del recinte aquesta l'Ermita.
El calvari consta de catorze passos o estacions, gairebé tots ells situats a la façana de l'esquerra del recinte, excepte el 11, 12, 13 i 14 que estan inclosos a la façana exterior de l'Ermita.
Tot això amb bon estat de conservació i segons el nostre informant, les rajoles de les estacions són els originals.
Al fons del camí del calvari, aquesta l'Ermita del Calvari, que es manté en bon estat de conservació exterior, excepte la teulada que aquesta quelcom deteriorat. No tenim accés a l'interior de l'Ermita.
Al llarg de la façana de la dreta, davant de les estacions, trobem un conjunt de "animes", en nombre de nou, que són composicions de quatre rajoles que representen un moment religiós concret, amb imatges i text escrit. Totes elles originals, excepte una just al costat de l'Ermita que és més recent.
(DESCRIPCIÓ DE FICHA PREEXISTENTE)
Está situado a las afueras del pueblo en un bosque de alcornoques. Mediante un corredor de cipreses donde se han colocado las pequeñas construcciones que señalan las estaciones del Via Crucis, se llega a la ermita, pequeña construcción que alberga la imgen del Cristo al cual se dedican las fiestas de la localidad.
La construcción es de tipo tradicional y cuenta con un atrio con tres arcadas.
Es de destacar el entorno de vegetación que forma parte del carácter del conjunto.

Calendario

Via Crucis, significa "camí de la creu" i es refereix a les diferents etapes o moments viscuts per Jesús, des del moment en què va ser aprehendre fins a la seva crucifixió i sepultura. També es coneix com a "estacions de la creu" i "via dolorosa". Es tracta d'un camí de pregària que busca endinsar-nos en la meditació de la Passió de Jesús, en el seu camí al calvari. El camí es representa amb una sèrie d'imatges d'aquesta passió o "estacions", corresponents a incidents particulars que Jesús va patir per la salvació dels homes. A les etapes del via crucis, se'ls anomena també "passos" i tradicionalment comptem 14, encara que alguns afegeixen un mes en últim lloc que és el de la Resurrecció.

Croquis

Foto Inmueble

Fotos

Foto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble

Plano

Foto Inmueble