Tornar

Iglesia Parroquial de Santiago Apóstol

Codi
03.34.005-001
Denominació
Iglesia Parroquial de Santiago Apóstol
Municipi
ALBATERA
Comarca
EL BAIX SEGURA/ LA VEGA BAJA
Província
Alacant
Localització
Plaza de la Iglesia
Època
S.XVIII (1729); S.XVIII (1753-1755) portada
Ús primitiu
Religioso
Ús actual
Religioso
Estil
Barroco
Tipologia
Edificis - Edificis religiosos - Esglèsies
Foto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble
Secció
Segunda
Clasificació
Bienes inmuebles 2ª
Categoria
Monument d'interés local
Estat
BRL (Genèric)
Modalitat
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

Se situa en la zona central del nucli urbà, ocupant una illa completa en la plaça de l'església, que és l'espai més representatiu de la població. L'església consta de dues plantes, una en semisoterrani amb diverses dependències entre les que destaca la cripta. De nau única amb quatre capelles, entre contraforts, a cada costat. Amb planta de creu llatina i cúpula de grans dimensions sobre petxines amb tambor il·luminant el creuer. Sobre les capelles laterals s'obrin finestres en les llunetes. A l'interior la decoració és profusa, on destaca la diferenciació dels materials entre les distintes parts. Així, es deixa a la vista la pedra en pilastres i dovelles, mentre els paraments estan lluïts en tons ocres. A l'exterior destaca la façana retaule sobre un parament cec rematat en els cantons per unes volutes, i en la part superior a doble vessant. La portada presenta dos cossos. En l'exterior el presbiteri esta flanquejat per dos torres de rajola de planta quadrada, que configuren junt amb la cúpula, el perfil del temple.

Fotos

Foto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble

La geolocalització dels elements està en procés de revisió.