Tornar

Cementeri Municipal

Codi
7
Denominació
Cementeri Municipal
Municipi
ALCÀSSER
Comarca
L'HORTA SUD
Província
València
Barri
El Cementeri
Data construcció
1918
Accés tradicional
Camí del Pinet.
Estat contexte
Bon estat
Referència catastral
0015103
Tipologia
Edificis - Edificis dotacionals - Construccions funeraries - Cementeris
Autor
Inmaculada Aguilar
Data
01/01/00
Foto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble

El Cementeri està situat a les afores de la població d'Alcàsser, en el camí que va cap a Albal.
Es va construir al 1918 i al seu interior hi ha una part delimitada per als soterrament de cristians i una altra per als protestants.
Es tracta d'un espai obert de planta trapezoidal amb tanca de mur de maçonería i rajola amb revestiment i capa de pintura.
Té dues portes d'accés. La principal ha estat cosntruida totalment d'obra nova i la porta lateral ha estat substituida per una més ampla de ferro, però conserva el remat superior amb un frontó triangular, flanquejat per pinacles.
L'interior s'organitza al voltant d'un camí central, que comença davant mateixa de l'entrada, flanquejat per diferents tipus d'arbres i amb una creu al centre. Al seu voltant es disposen les diferents grups de ninxols formant carrers paral.lels que faciliten la circulació i l'aprofitament de l'espai. Al mur perimetral és el lloc on es situen els soterraments més antics, també de ninxols construits en rajola massissa de caravista amb diferents remats d'escultures de creus, àngels o corones de cinsc puntes. Alguns soterraments es fan en mausoleus embuits en el mur, construits en rajola, amb diferents tipus de revestiments en terra són molt escasos i excepcionals.
La major intervenció s'ha produit en la façana amb l'enderrocament de l'anterior accés principal i la cosntrucció d'una d'obra nova de major amplaria, així com la construcció a l'interior d'una vaseta exempta amb la funció d'oficina. A l'interior el número de carrers ha anat augmentant periòdicament, segons les necessitats, fins ocupar tot l'espai actual, per la qual cosa, s'ha projectat una ampliació a la part posterior.
A l'exterior encara es conserven les casetes del calvari que es reparteixen al llarg del camí des de les afores de la població fins el cementeri. Són casetes de secció quadrada, construides en obra de rajola massissa i emblanquinades de calç, amb coberta de dues vessants en teula àrab de color blau, que guarda un xicotet ninxol on hi ha un panell ceràmic que representa en cadascuna de les casetes una escena del calvari de Jesucrist.
Actualment és l'únic cementeri de la població i el seu estat de conservació es bó.

Croquis

Foto Inmueble

Fotos

Foto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble

Plànol

Foto InmuebleFoto Inmueble

La geolocalització dels elements està en procés de revisió.