Tornar

Esglèsia i Convent de la Santa Creu

Codi
26
Denominació
Esglèsia i Convent de la Santa Creu
Municipi
LLOMBAI
Comarca
LA RIBERA ALTA
Província
València
Localització
Plaça de l' Església
Data construcció
Segles XVI i XVII
Estat contexte
Tipologia
Edificis - Edificis religiosos - Esglèsies
Notes
L' Església i Convent de la Santa Creu forma part dels Espais d' Interés del Catàleg de Bens i Espais Protegits de Llombai.
Foto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble
Secció
Primera
Clasificació
Bienes inmuebles 1ª
Categoria
Monument
Estat
Declaració singular

L' Església Parroquial fou construida l' any 1650, és gótica amb elements barrocs. És en realitat l' antic convent dominicà de la Santa Creu i conserva l' espai claustral. Es tracta d' una església d' una sola nau amb capelles entre contraforts.
Està dividida en quatre trams mitjançant arcs faxons apuntats, el presbiteri és poligonal de cinc costats. La nau està coberta amb volta de creueria senzilla i la capella major amb voltes de creueria mab nervis.
Al segle XVII, es va dur a terme la construcció de la Capella de la Comunió junt amb la decoració barroca de l' Església. També es va colocar un sòcolde ceràmica Valenciana amb dibuixos geomètrics. Té planta de creu grega coberta amb cúpula sobre petxines. A l' exterior la cúpula presenta teula blau vidriada combinant el blau i el blanc. A l' oest de l' església, a la dreta es conserva part del claustre manierista. Té doble galeria d' arcs de mig punt, corresponent dos de la part superior amb ú de la inferior, que s' apeen en pilastres. Damunt de les obertures es situen motlures i cornises. La fàbrica del mateix és de rajola. En 1955 es va desplomar l' ala nord del claustre. En el costat sudoest del claustre es troba la torre campanari de l' Església. És de planta quadrada amb dos corps, uno massís sense obertures i l' altre el de les campanes, rematades per un cupulí de ceràmica vidriada. En l' actualitat es conserva església i part del claustre. La part del claustre contigua a l' església té les arcades tabicades i en ella s' allotjen en l' actualitat la sagristia i magatzems.
El revestiment exterior de les façanes que recauen a la Plaça de l' Església són elements impropis, així com el cable i l' enllumenat públic

Fotos

Foto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto InmuebleFoto Inmueble

Plànol

Foto Inmueble