Volver

Retaule Ceràmic de Sant Josep

Código
39
Denominación
Retaule Ceràmic de Sant Josep
Municipio
CALLOSA D'EN SARRIÀ
Comarca
LA MARINA BAIXA
Provincia
ALICANTE
Localización
C/ Sellesos, 3
Ubicación
Cantó façana davantera-lateral
Barrio
Cantó de Sant Josep
Fecha construcción
Mitjans del s.XIX
Fecha transformaciones
La fornícula es de mitjans del s.XIX
Estado contexto
Bo per al retaule i deteriorat la fornícula El risc de destrucció es prou gran perque la casa està molt deteriorada i no hi habita ningú
Tipología
Paneles cerámicos - Paneles cerámicos rituales
Autor
MªJesús Sanchis Galiana
Fecha
17/06/98
Notas
La fornícula al costat dret, té instal.lada una barra de ferro fundit on es col.locava una llanterna d'oli. Fa uns trenta anys s'encendia encara ja que va ser restaurada.
Foto Inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Espacio etnológico de interés local
Estado
BRL (Genérico)
Modalidad
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

Proceso

El retaule representa a Sant Josep. Al braç dret du al xiquet Jesús i a l'esquerra un ram de flors (les mateixes flors que apareixen al pannell de Sant Antoni). El fons és llis, de color verd-marró. Hi ha dues orles; una formada per una línia blava de ceràmica. L'altra més exterior, en la fornícula formant una espècie de marc d'escaiola. Realitzat amb la tècnica al aigua: aigua sobre una base d'esmalt blanc mate. Després la pintura i cocció. Posee inscripcions: Al capdavall del retaule una franja blanca conté la inscripció: "SAN JOSÉ" El retaule té un format rectangular i les seues dimensions son 80 x 60 cm Té un totral de 12 peces (4x3); les dimensions de cada peça individualitzada es 20 x 20 cm La fornícula es presenta construida al cantó de la casa, on es creuen el carrer Castell amb el carre Sellesos. El cantó ha sigut biselat per obtenir una superfície plana on col.locar el panell. Dalt té forma acampanada i baix la remata una cornisa. Realitzat amb obra en algeps. Les dimensions de la fornícula es al voltant de 74 cm. d'ample per 90 cm. de llarg.

Fotos

Foto Inmueble

La geolocalización de los elementos está en proceso de revisión.