Volver

Retaule Ceràmic de Sant Blai

Código
48
Denominación
Retaule Ceràmic de Sant Blai
Municipio
CALLOSA D'EN SARRIÀ
Comarca
LA MARINA BAIXA
Provincia
ALICANTE
Localización
C/ Sant Blai, 22
Ubicación
Façana davantera, al costat dret de la porta, a una altura d'un primer pis
Fecha construcción
Principis del s.XIX
Estado contexto
Regular. Deteriorant-se El risc de destrucció és gran. La casa està abandonada
Tipología
Paneles cerámicos - Paneles cerámicos rituales
Autor
MªJesús Sanchis Galiana
Fecha
16/06/98
Notas
És l'únic pannell del poble que encara conserva la llanterna d'oli que il.luminava el Sant.
Foto InmuebleFoto Inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Espacio etnológico de interés local
Estado
BRL (Genérico)
Modalidad
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

Proceso

Al centre veiem a Sant Blai vestit de bisbe, beneint al xiquet Jesús que està als braços de sa mare, la Verge Maria. L'escena transcorre en una habitació d'un castell de la Edat Mitjana. Li falta orla. Realitzat amb la tècnica al aigua: aigua sobre una base d'esmalt blanc mate. Després la pintura i cocció. Posee inscripcions a la part inferior, en lletres blaves sobre fons blanc: "SAN BLAS. OBISPO Y MÁRTIR". A la dreta i en lletra xicoteta posa "VALENCIA". A l'esquerra hi ha una signatura. El retaule té un format rectangle i les seues dimensions son 45 x 60 cm Té un total de 12 peces (3x4); les dimensions de cada peça individualitzada es 15 x 15 cm La fornícula es presenta amb un buit en la paret, en forma de rectangle, pintat de marró a la manera d'un marc de fusta. Realitzat amb obra: paret picada, lluida i pintada. Té el mateix format que el pannell més 5 cm de fons.

Calendario

La festa es celebrava el 3 de febrer. Es feia missa i processó i si als encarregats els quedaven diners, es feia un convit. La imtage que es treia en processó està a la mateixa casa on lluix el pannell. El retaule està prou abandonat, no hi ha encarregats del seu manteniment. Fa uns tres anys que la festa ha deixat de celebrar-se.

Fotos

Foto InmuebleFoto Inmueble

La geolocalización de los elementos está en proceso de revisión.