Volver

Retaule Ceràmic de Sant Vicent Ferrer

Código
49
Denominación
Retaule Ceràmic de Sant Vicent Ferrer
Municipio
CALLOSA D'EN SARRIÀ
Comarca
LA MARINA BAIXA
Provincia
ALICANTE
Localización
C/ Sant Vicent, 2
Ubicación
Façana a una altura d'un primer pis, a la dreta
Uso primitivo
Religioso
Uso actual
Religioso
Fecha construcción
Mitjans del s.XIX
Fecha transformaciones
1968
Estado contexto
Un poc deteriorat pel temps però es conserva bé Cap risc de destrucció
Tipología
Paneles cerámicos - Paneles cerámicos rituales
Autor
MªJesús Sanchis Galiana
Fecha
16/06/98
Notas
La casa en la que es va fixar el retaule va ser enderrocada l'any1968. El pannell es va extraure amb tota cura i es va fixar en la nova casa, al mateix lloc on havia estat: en la façana, a una altura d'un primer pis, a la part dreta.
Foto InmuebleFoto Inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Espacio etnológico de interés local
Estado
BRL (Genérico)
Modalidad
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

Proceso

El pannell té dues parts ben definides: en la part de dalt, més gran, està representat el Sant com es habitual: duent en la mà esquerra la Bilia i la dreta en alt, alçant el dit index en posició de predicar. Darrere veiem el mar surcat per un vaixell de vela. Als peus un barret a cada costat: un bisbe i un de palla. L'altra part, la de baix és més xicoteta i en ella hi ha representat un escut que té quatre apartats que no sé que representen. Un apartat pareix que represente a Castella i un altre a Lleó. Flanquegen l'escut dues línies blanques. La orla està feta de peces de ceràmica, envolten al Sant motius florals amb llaços. Realitzat amb la tècnica al aigua: aigua sobre una base d'esmalt blanc mate. Després la pintura i cocció. Posee inscripcions damunt del Sant en un llaç veiem: "TIMETE DEUM DATE ILLI HOME" El retaule té un format rectangular i les seues dimensions son 2 m. quadrats. Té un total de 50 peces; les dimensions de cada peça individualitzada es 20 x 20 cm No presenta fornícula.

Calendario

El pannell ceràmic que representa a Sant Vicent dóna entrada des de la façana de la primera casa al carrer que li dóna nom. No hi ha encarregats de mantinement del pannell con és el cas de la capella allí hi ha. El dilluns següent al de Pasqua es celebra la festivitat de Sant Vicent. Es trau el Sant de la capella, es fa la processó i funció de missa. Després torna el Sant a la capella fins l'any vinent. El pannell queda un poc desplaçat per la capella i la imatge del Sant.

Fotos

Foto InmuebleFoto Inmueble

La geolocalización de los elementos está en proceso de revisión.