Volver

Xemeneies-Av. Catedrático Soler

Código
26
Denominación
Xemeneies-Av. Catedrático Soler
Municipio
ALACANT
Comarca
L'ALACANTÍ
Provincia
ALICANTE
Localización
Avinguda Catedrático Soler
Fecha construcción
1923
Edificio instalación
Xemeneia
Estado contexto
Tipología
Edificios - Edificios industriales - Chimeneas
Autor
Ajuntament d' Alacant
Fecha
01/06/08
Notas
La informació referent a aquesta fitxa ha sigut obtinguda del Projecte de Catàleg de Bens i Espais Protegits d' Alacant, aportat dins del procés de Revisió del Pla General, de juny del any 2008 FICHA REVISADA EN EL AÑO 2010 (Catàlogo de Bienes y Espacios Protegidos-Ayuntamiento de Alicante)
Foto InmuebleFoto Inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Espacio etnológico de interés local
Estado
BRL (Genérico)
Modalidad
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

Es tracta de dues xemeneies de similars característiques formals i materials. Segons el plànol de l' arquitecte redactor del projecte, l' altura total de les xemeneies és de 24 metres. Consta també la referència relativa a cotes de diversos nivells, 4 metres sobre el nivell del mar, 16 respecte al carrer del Dr. Soler (com s' anomenaba al seu moment a l' actual carrer de Catedrático Soler) i 25 respecte a la cota més elevada de l' esmentat barri de Benalúa. Estàn realitzades en rajoles ceràmiques, amb predomini dels colors rogencs i marrons. Les bases son prismàtiques i en elles es troba l' entrada de fums procedent del forn. Per damunt continua l' esvelt cos que constituiex propiament la xemeneia de secció horitzontal circular (S. Varela).

Fotos

Foto Inmueble

Plano

Foto Inmueble

La geolocalización de los elementos está en proceso de revisión.