Volver

Ermita de Sant Roc

Código
4
Denominación
Ermita de Sant Roc
Municipio
SANT JOAN D'ALACANT
Comarca
L'ALACANTÍ
Provincia
ALICANTE
Localización
C/ Benimagrell
Fecha construcción
Segle XVI
Fecha transformaciones
Restauracions en la dècada dels anys 80 del segle XX
Tipología
Edificios - Edificios religiosos - Iglesias - Ermitas
Autor
Ajuntament de Sant Joan d' Alacant
Fecha
23/01/09
Notas
Aquesta Ermita de Sant Roc es tracta sens dubte de l' edifici més característic del nucli urbà de Benimagrell. D' indubtable interés tipològic i arquitectònic respecte a la data de construcció. Ha sigut recentment restaurada amb un indubtable encert. Precisa únicament del sabut manteniment de qualsevol edifici. La seua presència a la trama urbana resulta imprescindible.
Foto Inmueble
Sección
Segunda
Clasificación
Bienes inmuebles 2ª
Categoría
Monumento de interés local
Estado
BRL (en Tramitación)
Modalidad
Bien de Relevancia Local según la Disposición Adicional Quinta de la Ley 5/2007, de 9 de febrero, de la Generalitat, de modificación de la Ley 4/1998, de 11 de junio, del Patrimonio Cultural Valenciano (DOCV Núm. 5.449 / 13/02/2007)

Es tracta d' un xicotet edifici de planta rectangular, dividit a l' interior en tres trams amb volta de nervadura, damunt arrancades de mènsula, que evidencien encara la conservació dels principis constructius gòtics. No té capelles laterals, sent el presbiteri recte. La planta es troba canònicament orientada amb l' entrada situada al costat de ponent.
Té una sola façana que dóna al carrer. És plana, a on destaca el buit de cadiratge, resolt en arc de dovelles de molt de canto, influència sens dubte gòtica. Més tard la façana fou esquerdejada. A la vertical del buit es troba una estreta finestra que permet la il·luminació del interior.
La coberta és a dos aigües amb teules curves i es remata la façana amb una xicoteta espadanya per a la campana. Conjuntament pel costat nord es troba la façana d' una xicoteta capella annexa a l' ermita.
Els elements ornamentals són escassos però importants al estar incluits les motlures originals dels nervies i de les impostes. A l' exterior són nuls, a excepció de la vidriera d' estructura de formigó i composició abstracta.

Aquesta informació ha sigut extreta del Catàleg de Bens i Espais Protegits de Sant Joan d' Alacant (Revisió del Pla General del Municipi de Sant Joan d' Alacant).

Fotos

Foto Inmueble

La geolocalización de los elementos está en proceso de revisión.